Luxe Tuinafsluiting

Heb je plannen om je tuin her aan te leggen? Vergeet dan de luxe tuinafsluiting niet! Deze behoort namelijk ook tot het geheel en je wil toch dat je tuin netjes oogt. Als het budget het toelaat bekijk dan de opties voor een luxe tuinafsluiting. Dat gaat vaak over de iets duurdere houtsoorten in combinatie met structuur betonplaten. Het zit niet alleen in de prijs dan, maar ook in de kwaliteit van het hout en beton. Hardhout kan beter tegen zon, water en wind en is een pak duurzamer dan goedkoper hout. Toch zijn de goedkopere naaldhout soorten uitstekend geschikt voor afsluitingen.

     luxe tuinafsluiting

Welke soorten hout kan je gebruiken voor een luxe tuinafsluiting

 

  • Noord Europees Vuren

Deze Scandinavische houtsoort heeft als kenmerk kleine houtnerven met op den duur een gelijkmatige vergrijzing. Door de sterkte van het hout kan je er zelfs binnenkozijnen en binnenwanden mee bekleden. Tijdens het plaatsen kan het hout een geelbruin schijn geven, maar dit gaat weg na enkele maanden. Ondanks de gunstige prijs is dit een zeer gegeerde houtsoort voor het plaatsen van een tuinafsluiting.

  • Bankirai

Deze houtsoort is het meest bekend. Bankirai kan ook gebruikt worden voor het maken van een terras en in sommige gevallen zelfs een vloer in huis. Maar je ziet het vooral in tuinen voor een afsluiting. Een voordeel is dat het net als andere hardhout soorten niet behandeld hoeft te worden. Wat alweer een voordeel is naar onderhoud toe. Let wel goed op bij aankoop, er bestaan immers goedkopere varianten, maar deze zijn niet zo duurzaam.

  • Douglas

Nog een mooie soort tuinhout is Douglas. Heeft als kenmerk dat het een redelijk harde naaldhout soort is. Naar kleur toe kan je in bepaalde opzichten een rood-bruine kleur zien. Je kan het voor gevel constructies gebruiken, maar vooral voor in de tuin als terras en afsluitingen. Na verloop van tijd gaat de kleur over naar rood of bruin wat een zeer natuurlijk effect geeft. Zo heb je steeds een warm gevoel in de tuin, ook in de wintermaanden. Met een speciale Douglas beits blijft de kleur langer behouden.

 

Uiteraard kan er ook voor de wat goedkopere houtsoort Grenen gekozen worden. Deze houtsoort word bij 90% van de standaard hout beton afsluitingen gebruikt en is dus een prima alternatief!