Betonpalen

Betonpalen voor je nieuwe tuinafsluiting zijn er in diverse soorten en maten.

 

Betonpalen met sleuf voor een betonnen afsluiting

Deze betonpalen hebben een gleuf waar de betonpalen ingeschoven worden. De lengte van deze sleuf is afhankelijk van de hoogte waarop de betonnen afsluiting gebouwd word. De betonplaten zijn altijd 36 cm hoog en de sleuf lengte loopt dus ook altijd met 36 cm op. Wil je een tuinafsluiting van 2 meter hoog? Dan zijn er 6 betonplaten nodig van 36 cm. Dit is totaal 216 cm maar de onderste betonplaat word dan 16 cm onder het maaiveld geplaatst. De schroef bus in de betonpalen zijn bedoeld voor systeembouw zoals bergingen en overkappingen. Deze sleuf palen zijn enkel geschikt voor de tuinafsluiting van beton.

Kenmerken: Lengte tussen de 80 cm en 375 cm, 11,5 cm dik, geschikt voor elk type betonplaat.

Betonnen palen voor de hout met beton afsluiting

Deze verdelen we onder 2 soorten:

Stampbeton palen

 

Dit type betonpaal was de eerste in zijn soort. Ze worden nog maar weinig verkocht tegenwoordig. Slechts 1 op de 10 houten tuinafsluitingen heeft als basis nog de stampbeton palen. Ze worden vlak in een kantel mal gestort zodat ze altijd 1 ruwe zijkant hebben. De bovenzijde is alleen verkrijgbaar met een ronding. Leverbaar in 2 kleuren: grijs en antraciet.

Kenmerken: Lengte 270 cm, 10 cm dik, geschikt voor zowel rechte als toog tuinschermen.

Combi betonpalen

Deze moderne combi betonpalen worden op zijn kop gestort. Dit heeft als voordeel dat alleen de onderkant van de paal ruw is zodat alle zijkanten van de betonpalen netjes afgewerkt zijn. Ze zijn leverbaar in 3 top uitvoeringen: Diamant kop (punt), Bolkop (halve bol) of een vlakke kop. Deze combi betonpalen worden standaard voorzien van een laag coating. De combi betonpalen kunnen gebruikt worden voor de standaard hout beton tuinafsluiting of voor de luxe tuinafsluiting.

Kenmerken: Lengte 180 cm, 270 cm of 310 cm, 10 cm dik, schuine kanten, kleuren wit, antraciet en bruin, geschikt voor zowel rechte als toog tuinschermen